Mediation

U zoekt een mediator die bij u past?

Mevrouw Mr Horsten-van Gemeren houdt zich ook bezig met mediation ten behoeve van zowel particuliere cliënten als kleine zelfstandigen. In juni 2013 heeft zij de specialisatie-opleiding tot familie-mediator met succes afgerond.

Mevrouw Horsten-van Gemeren is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (voorheen NMI -Nederlands Mediation Instituut-) en ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. 

Mediation is een proces waarbij u met elkaar onder begeleiding van de deskundige mediator gesprekken aangaat met de bedoeling samen tot overeenstemming te komen. In dat geval bepaalt u zelf de uitkomst en bent u niet afhankelijk van een beslissing van een derde (bijvoorbeeld een rechter). Dat is de grote kracht van mediation. U hebt uw lot meer zelf in de hand en lost de zaak over het algemeen op een prettiger wijze en ook sneller op. De gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd door de mediator en worden door betrokkenen ondertekend. U verkrijgt daarmee een schriftelijk stuk dat juridisch geldig is en kunt u elkaar over en weer aan de gemaakte afspraken houden.  

Kom ook voor mediation gerust langs voor een eerste (gratis) oriënterend gesprek!