Mediation

U zoekt een mediator die bij u past?

Mevrouw Mr M. Horsten van Gemeren houdt zich ook bezig met mediation ten behoeve van zowel particuliere cliƫnten als kleine zelfstandigen. Na het afronden van de HBO-opleiding aan de Hanze Hogeschool in Groningen in 2004, heeft zij in juni 2013 de specialisatie-opleiding tot familie-mediator afgerond.

Mevrouw Horsten van Gemeren is aangesloten bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), de landelijke Nederlandse Mediatorsvereniging (NMV) en bij de Nederlandse Mediatorsvereniging Noord-Nederland (NMV-Noord). Zij is als mediator ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch Loket.

Mediation is een proces waarbij u met elkaar onder begeleiding van de deskundige mediator gesprekken aangaat met de bedoeling samen tot overeenstemming te komen. In dat geval bepaalt u zelf de uitkomst en bent u niet afhankelijk van een beslissing van een derde (bijvoorbeeld een rechter). Dat is de grote kracht van mediation. U hebt uw lot meer zelf in de hand en lost de zaak over het algemeen op een prettiger wijze en ook sneller op. De gemaakte afspraken worden schriftelijk vastgelegd door de mediator in het (echt)scheidingsconvenant of vaststellings-overeenkomst, welke door de betrokkenen wordt ondertekend. U verkrijgt daarmee een schriftelijk stuk dat juridisch geldig is, en daarna op verzoek bekrachtigd wordt door de Rechtbank. U kunt elkaar over en weer aan de gemaakte afspraken houden.

Kom ook voor mediation gerust langs voor een eerste (gratis) oriënterend gesprek!