Einde samenwoning

Einde samenwoning

Het beëindigen van een samenwonersrelatie

Het komt ook vaak voor dat mensen met elkaar samenwonen zonder getrouwd te zijn of zonder een geregistreerd partnerschap te hebben gesloten bij de gemeente.
Onderscheid kan worden gemaakt tussen samenwoners met een samenlevingscontract dat veelal is opgesteld door een notaris en samenwoners zonder samenlevingscontract.
In het eerste geval moet er bij het beëindigen van de relatie goed worden gekeken naar de in het samenlevingscontract gemaakte afspraken en is het verstandig in onderling overleg de afspraken met behulp een mediator te gaan maken of wanneer dat niet mogelijk is dat beiden zich daarbij door een advocaat laten begeleiden.
Wanneer er geen samenlevingscontract is opgesteld is het ook raadzaam om hetzelfde pad te volgen: dat beiden zich laten begeleiden door een mediator of ieder apart door een advocaat. Het is mogelijk dat er toch gemeenschappelijke kwesties zijn die aandacht verdienen.
Tijdige ondersteuning kan onnodige stress en onzekerheid voorkomen en structuur en duidelijkheid brengen uiteraard ook meer rust.

Bent u geïnteresseerd? Schroom niet om een gratis en vrijblijven oriënterend gesprek aan te vragen. U bent van harte welkom!"